0
 Sony markası altında uzun süredir hayatını sürdüren VAIO geri döndü. Sony’nin elini çekmesiylebirlikte pazardan uzaklaşacağı düşünülen dizüstü sistemler artık büyük bir ismin çatısı altında olmasa da hayatına devam edecek. Resmi web sitesi üzerinden duyurusu yapılan gelişmelerden sonra, bugün Tokyo’da gerçekleştirilen bir etkinlik yeni nesil sistemler ile son kullanıcısını buluşturdu.
Geçtiğimiz yılda da piyasaya sürülmüş olan Pro ve Fit modelleri ile aynı isimleri kullanan cihazlar Japonya genelinde satışa sunuldu. Açıklamalara göre yeni VAIO’lar uluslararası pazarda kendine yer bulamayacak! Şirket sözcüsü bu konuda yaptığı açıklamada ilk amaçlarının Japonya’da gereken başarıyı sağlamak olduğunu belirtti.


Teknoloji şirketi Sony’nin çatısı altından çıkan VAIO, yeni ürünleri ile ilk günden büyük ilgi görmüş. Buna rağmen şirketin yeni nesil cihazlar geliştirerek, alışılageldik tasarım ve donanım tercihlerinden uzaklaşması umuluyor. Her iki modelin de bekledikleri gibi beğenildiğini belirten yeni CEO Takayuki Sekitori, farklı kullanıcı grupları için değişik çözümler üzerinde düşündüklerini söyledi.
Japon Sony, bu yılın başlarında VAIO serisini ve dolayısıyla bilgisayar segmentini ardında bırakacağını açıklamış, neden olarak ise sektördeki köklü değişiklikleri göstermişti. Yine de yola devam diyen VAIO, sektör uzmanlarının tahminlerine göre Japonya’nın ardından bir kez daha küresel markette de mutlaka yer edinecek.

Yorum Gönder

 
Zıpla