0

Samsung Galaxy Mega 2, göreceli dev ekranıyla yolda. Cihaz teknik özellikleri ile orta segmente yer alacak.

Samsung’un Galaxy Mega ailesi görünüşe göre yeni bir üye daha kazanmak üzere. GFXBench veritabanında ortaya çıkan detaylar şirketin Galaxy Mega 2 üzerinde çalıştığını gösteriyor. SM-H7508 model no’lu cihaz devasa ekranıyla Galaxy Mega’nın ardında kalıyor. Serinin ilk ürünü 5.7 ve 6.3 inç boyutlarında bir ekrana sahipken, Galaxy Mega 2′nin sızan modeli 5.9 inç’lik bir ekran ile üretime giriyor. Mega 2′nin çıkabilecek olan bir başka modelinin ise daha büyük bir ekran ve daha güçlü bir donanıma sahip olabileceği de konuşulanlar arasında.
Orta segment akıllı telefonlardan biri olarak piyasaya sürüleceği görülen cihazın enranı 720 x 1280 piksel çözünürlüğüne sahip. Qualcomm’un ilk 64-bit işlemci yongası olarak tanınan Snapdragon 410 (1.2GHz – dört çekirdek), Adreno 306 grafik işlemci ile üretileceği belli olan Galaxy Mega 2, muhtemelen kısa süre içerisinde Android L adlı yeni nesil mobil işletimine geçiş yapacak. Böylece64-bit destekli Android L, Snapdragon 410’un gücünden faydalanabilecek. Cihaz piyasaya sürüldüğünde ise Android 4.4.3 yüklü olarak gelecek.


Galaxy Mega 2’nin diğer teknik özelliklerine bakacak olursak, 2 GB RAM’e8 GB dahili depolama alanı eşlik edecek ancak hafızanın sadece 5.1 GB’lık kısmı kullanılabilecek. 12 MP arka kamerayaise ön yüzde 4.7 MP’lik bir başka kamera eşlik ediyor. Ön yüz kamerası aynı zamanda 1080p video kaydı da yapabiliyor. Ayrıca microSD kart yuvasının da yer aldığı Mega 2′de Wi-Fi, Bluetooth, GPS ve NFC gibi özelliklere de sahip olduğu görülüyor.
Galaxy Mega 2, büyük kardeşi Mega’ya göre her ne kadar ekran boyutu ile geri kalsa da, donanımsal özellikleri açısından arkada kalmamayı başarıyor. Orta segment üyesi cihazın kesin çıkış tarihi ise şimdilik belirsizliğini koruyor

Yorum Gönder

 
Zıpla