0

Sony, amiral gemisi telefonların küçük boyutlu olanlarına Xperia Z1 Compact ile yeni bir soluk getirmişti. Ülkemiz de daha Xperia Z2 piyasa yeni çıkmışken Z3 sesleri gelmeye başladı. Sızdırılan son ekran görüntüsü ise Z3 Compact’ı işaret ediyor.


Geçtiğimiz günlerde paylaşılan görselde abisi ile yan yana olarak ilk kez karşımıza çıkan Xperia Z3 Compact, bu kez ünlü geliştirici DooMLorRD tarafından paylaşılan ekran görüntüsü ile yeniden gündeme geldi. Geliştirici sadece ekran görüntüsünü paylaşmakla kalmayıp, Z3 Compact‘a ait olduğunu söylediği bazı teknik özellikleri de paylaştı.
Telefonda işlemci olarak Snapdragon 801 kullanılacağını söyleyen DooMLorRDyılın son çeyreğinde tanıtılması beklenilen üst seviye cihazlara göre düşük bir işlemciyle gelecek gibi gözüküyor. Tabi sizlerinde bildiği gibi LG G3, Galaxy S5 gibi telefonlarda da yer alan 2.5 GHz hızında ki bu işlemcide küçümsenecek bir işlemci değil.
4.5-inç büyüklüğünde ki ekranın çözünürlüğü hakkında ise maalesef henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak Xperia Z3 Compact‘da kullanılacak ekranın Full HD olması muhtemel görünüyor. 4K video kaydı yapabilen 20.7 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan arka kameraya ek olarak Xperia Z3 Compact‘da 2.1 Megapiksel çözünürlüğünde ki bir ön kamera bulunuyor. 2GB RAM bulunan cihazaAndroid 4.4.2 KitKat işletim sistemi eşlik edecek.
Xperia Z3 Compact Eylül ayında Berlin’de gerçekleşecek olan IFA 2014 fuarında tanıtılması beklenirken, ilerleyen günlerde Xperia Z3 Compact ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkacaktır.

Yorum Gönder

 
Zıpla