0

Microsoft, Windows 9 işletim sistemi ile birlikte tartışmalı Metro arayüzünü arka  plana atacak.

Microsoft’un Windows 8 ile hayatımıza soktuğu ve genel olarak kullanıcılar tarafındanbeğenilmeyen Metro / Modern arayüzü yeni işletim sistemi ile birlikte hayatımızdan çıkabilir. Bazılarının çok sevdiği, bazı kullanıcıların ise alternatif yazılımlar kullanarak kendisinden kurtulmaya çalıştığı Metro dedikodulara göre Windows 9 ile birlikte kullanımdan dışı tutulabilecek.
Nisan 2015 tarihinde karşılaşacağımız söylenen Microsoft Windows 9 sayesinde PC’ler ve büyük boyutlu tabletler klasik masaüstü tasarımına odaklanacak. Kişisel bilgisayarlar standart olarak masaüstü tasarımıyla açılacak, arzu edenler Metro arayüzü için küçük bir işlem yapmak zorunda kalacak. Windows 8 kullanıcılarının büyük bölümünün Modern arayüzünü sevmediğini hesaba katarsak, Microsoft’un oldukça akıllıca bir işe adım attığını söyleyebiliriz.

Windows 9 Nisan 2015′te Yayınlanacak


Öte yandan standart masaüstü tasarımı tablet kullanıcıları için ölçeklenebilir olmayacak. Hatta 9 ya da 10 inç boyutlarından küçük olan tabletler bu tasarımı kullanamayacak! Bu tip tabletler için Modern arayüzü standart olarak gelecek. Bunun yanı sıra Windows 9, Windows Phone ve Windows RT ile bir bütün haline gelecek ve tek bir işletim sistemi halini alacak.
Kısacası Microsoft, Windows 8 ile birlikte gelen ve büyük bir gürültüye sebep olan Metro arayüzünü arka plana atıyor, klasik Windows öğelerini geri getirerek, kızdırdığı müşterilerine geri dönün çağrısı yapıyor. Bakalım Windows 9 bizlere başka ne gibi yenilikler getirecek!

Yorum Gönder

 
Zıpla