0

Samsung, Galaxy S ailesine yeni bir üye daha kattı. Yeni amiral gemisi Galaxy S5′in kardeşi Galaxy S5 Mini, bugün resmen tanıtıldı.

Samsung‘un Nisan ayında satışa sunulan Galaxy S5 modelinin merakla beklenen mini sürümü Samsung Galaxy S5 Mini piyasaya resmen tanıtıldı.  Samsung Galaxy S5 Mini, tasarım olarak Galaxy S5′e birebir benziyor. Dış görünüşteki en belirgin fark ise aşağıdaki microUSB 3.0 portu yerine kullanılan standart microUSB 2.0 portu ve daha küçük yapısı. Tabi kenar yapısının Galaxy S5′e göre S5 Mini’de daha oval olduğunu da belirtelim.
Samsung’un en iyi ekranlı Mini’si!
Daha önceki Galaxy S3 Mini ve S4 Mini modellerine baktığımızda ekran olarak çok övgü almayan ve rakiplerinden geride cihazlardı. Şimdi ise Samsung, Galaxy S5 Mini’nin ekranını, diğer minilerin çok daha önünde bir seviyeye çıkartıyor.
4.5 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüğünde Super AMOLED ekran kullanacak cihaz daha kaliteli bir görüntü sunacak. Cihaz 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip olacak.
Samsung Galaxy S5 Mini’de Exynos sesleri
Galaxy S3 Mini‘de ST Ericsson serisi micro işlemci kullanan SamsungGalaxy S4 Mini‘de iseQualcomm’un çift çekirdekli ve Krait mimarili Snapdragon 400 işlemcisini kullanıyordu. Cihazda yine 1.5 GB RAM bulunuyordu.
Donanım olarak bu sefer mini modelinde kendi işlemcisine veren SamsungGalaxy S5 Mini‘deExynos 3 Quad işlemcisini kullanacak. Bu işlemci, Galaxy S3‘teki Exynos 4 Quad’ın performans olarak biraz gerisinde bir işlemci denilebilir.
ARM Cortex A7 mimarisini kullanan 4 çekirdekten gücünü alan işlemci, 1.4 GHz hızında çalışıyor. Cihazda grafik işlemci olarak da Mali-400MP4 grafik işlemcisi kullanılıyor.
Hatırlatma: Galaxy S3′teki Exynos 4 Quad işlemcisinde 1.4 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli ARM Cortex A9 işlemcisi ve Mali 400 MP4 GPU‘su kullanılıyordu.
Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy S4 Mini’den performans olarak daha geride kalacağı görülenGalaxy S5 Mini, sadece Galaxy S5‘e benzetilmiş ufak bir model denilebilecek seviyede. Tabi ekrandaki geliştirmeleri de unutmayalım.
Diğer Özellikler
1.5 GB RAM16 GB dahili hafıza ve microSD kart girişi, 8 Megapiksel ana kamera, 2.1 Megapiksel ön kamera, LTE, 3G, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, IR, GPS gibi özelliklerle donatılan cihaz,Samsung’un yeni nesil TouchWiz arayüzünü ve Android 4.4.2 KitKat işletim sistemini kullanıyor.
Galaxy S5‘teki ultra düşük güç tüketim modu başta olmak üzere pek çok özelliği devam ettirecek olan cihazda pek çok S5 özelliği de devam edecek.
Cihazla ilgili performans testlerini ve resimleri görmek için sayfa değiştiriniz.

Yorum Gönder

 
Zıpla