0

Jolla Sailfish OS’li Nexus 4 akıllı telefonlar yeni güncelleme Saapunki ile buluşuyor. Saapunki artılarının yanında can sıkıcı hatalar da içeriyor.

Bu yılın başlarında Jolla, kendi işletim sistemi olan Sailfish OS’u Nexus 4 için getirmişti. Düzenli olarak yenilenen Sailfish OS son olarak Saapunki güncellemesi ile tekrar gündeme geldi. Sailfish için gelen Saapunki yaklaşık olarak 2 haftanın ardından Jolla’nın telefonundan sonra Nexus 4’e geliyor. Yeni güncelleme arayüzün yanı sıra bağlantılar için de önemli iyileştirmeler içerirken, aynı zamanda Jolla store’un test sürümüne sahip.
Jolla store hizmetini kullanmak isteyen Nexus 4 kullanıcıları özel bir Jolla hesabı açarak servisten yararlanabilecek. Yeni yazılım aynen daha önce de olduğu gibi ön yüklenmiş uygulamaları minimumda tutarken, akıllı cihaz sahibi geri kalan uygulamaları sanal mağaza üzerinden indirebiliyor. Nexus 4 sahipleri yeni Saapunki güncellemesi sonrasında bazı önemli Android uygulamalarını kullanamayabilecek. Android’li Nexus 4 ve Sailfish OS’li Jolla telefon uygulamalarda sıkıntı çekmezken, Sailfish’li Nexus 4 cihazlar uyumluluk sorunları yaşayacak.


Aynı Jolla hesabını Nexus 4 ve başka cihazlarda kullanan kullanıcılar ise bazı uygulamaların işlevsiz hale geldiğini görecekler. SIM kartsız başlatılan telefon IMEI numarasını okumada sıkıntı yaşabililecek, telefon yeni bir cihaz olarak algılanabilecek.
Yeni güncelleme ile ciddi sıkıntılar yaşayabilecek olan Jailfish yüklü Nexus 4 sahiplerinin sahip olacakları yeni özellikler ise şu şekilde;
-Güçlendirilmiş 4G desteği
-Alt sekmelerde görüntülenen Facebook bildirimleri
-Başlatma bölümünde klasör sistemi desteği
-Batarya ayarlarında yeni seçenekler
-Tam ekran modunda çalışabilen güncellenmiş yeni web tarayıcı
-SIM uygulamalarına destek
-Yeni Bluetooth profilleri
-Düzenlenebilir kilit ekranı kısayolları

Yorum Gönder

 
Zıpla