0

Facebook Bizi Gizlice Gözetlemeye başlayacak!

Facebook Bizi Gözetliyor
Facebook Bizi Gözetliyor
Sosyal medya devi Facebook, kullanıcıların gizliliğiyle ilgili aldığı radikal kararlarla adından sık sık söz ettiriyor.Dahada önemlisi facebook'un bu gizlilik kararlarının değişiklerden kullanıcıları tam olarak haberdar etmemeleri ama tamda bu nooktada biz devereye giriyoruz. Daha önceki dönemlerde fotoğraflar konusunda büyük bir arşiv tuttuğu bilinen Facebook'un yeni arşivi kullanıcıların ''fare ve İmleci'' için olacak.

Facebook Bizi Gözetliyor
Facebook Bizi Gözetliyor
''Wall Street Journal''ın haberine göre Facebook bundan böyle kullanıcıların fare imleçlerini hangi link ve reklamların üzerinde ne kadar süre tuttuklarını ölçebilen bir gözetim programı kullanacağı açıklandı.

Facebook Analitik Bölümü Başkanı Ken Rudin, yaptığı açıklamada; ''yeni teknolojinin hem reklamların daha etkili yerleştirilmesi hem de sitenin tasarımının geliştirilmesi için kullanılacağını'' söyledi.

Facebook'un şu anda henüz ''deneme aşamasında'' olduğunu belirttiği imleç takip teknolojisi, bundan önce Shutterstock gibi fotoğraf satış sitelerinde müşterilerin en çok dikkatini çeken karelerin tespit edilmesi için kullanılmaktaydı.

İleriki günlerde imleç takip teknolojisi bir çok reklam ve satış firmasınında kullanacağı faydalı bir araç gibi dursada bu durumun hackerlar tarafından suistimal edilmesi kaçınılmaz bir durum halini alıyor ve sistemlerin güvenlik üzerinde ek önlemler almasına neden olabilecektir.


Yorum Gönder

 
Zıpla