0

En yaygın kullanılan Adobe şifreleri ve güvenlik tehtitleri

 Adobe şifresi nedir
 Adobe şifresi 
Adobe kullanıcılarının arasında en yaygın şifrenin "123456" olduğu, şirkete yönelik 'hacker' saldırısıyla ortaya çıktı.Bu durum aslında Adobe'nin güvenlik açıklarını bize ne denli önemsiz olduğunu gösteriyor.

Sanal saldırıyla sızdırılan veriler 1,9 milyona civarında kişi bu şifreyi kullanmakta olduğunu gösterdi.Tabiki bu yaklaşık 2 milyon kullanıcı ve aday kullanıcılar birliktehackerların radarına giriyor.

Kullanıcıların şifre belirleme davranışlarının işaret ettiğine göre, çoğu kişi tahmin edilmesi kolay şifreler kullanarak sanal korsanların ekmeğine yağ sürüyor.
Adobe sistemlerine 4 Ekim günü gerçekleşen saldırıda yaklaşık 38 milyon aktif kullanıcı bilgisi çalınmıştı. Aktif olmayan veya sona erdirilmiş hesaplarla birlikte, çalınan kullanıcı bilgisi sayısı 150 milyonu buluyordu ve internet tarihinin en büyük saldırıları arasına girmişti.

Güvenlik uzmanı Jeremi Gosney, çalınan ve internette yayılan bu bilgileri inceleyerek, kullanıcıların şifre belirleme davranışlarıyla ilgili bulgulara ulaştı.
Adobe nedir
Adobe

En sık kullanılan şifrenin "123456" olduğu ve onu "123456789" şifresinin takip ettiği anlaşılıyor.
Diğer bazı popüler şifreler ise "adobe123", İngilizce şifre anlamına gelen "password" ve Q klavye düzeneğinin sol üstteki 6 harfi: "qwerty".

Güvenlik uzmanları, bu tür kolay tespit edilebilir şifre kullanımının yalnızca bir sistemdeki hesabı tehlikeye atmadığına dikkat çekiyor. Çünkü birçok kişi; e-posta, internet bankacılığı ve sosyal medya hesaplarında aynı şifreyi kullanıyor.

Siz siz olun güçlü şifreler kullanın, şifreler dedim ama bende binlerce siteye üyeyim ve bu zaman zarfında her birine farklı şifreler veremesemde en azından her sistemin işte bu güvenli dediği bir kaç şifrem var.İçinde büyük,küçük harf,rakam,özel karakter v.s. içeren şifreler kullanın...

Yorum Gönder

 
Zıpla